Helsingin Kokoomuksen Naiset

Uutiset

Helsingin Kokoomuksen Naiset ry:n kuntavaaliehdokkaat 2021

Helsingin Kokoomuksen Naiset ry:n kuntavaaliehdokkaat 2021

Yhdistyksemme riveistä pyrkii Helsingin kaupunginvaltuustoon kuusi aikaansaavaa ja rohkeaa kandidaattia. Vaikuttajanaistemme ydinosaamista ovat koulutus-, sosiaali- ja terveyspolitiikka, ympäristöpolitiikka sekä yrittäjyys. Ehdokkaistamme moni on toiminut tasa-arvoisemman politiikan tienraivaajana ja lasikattojen rikkojana.

Helsingin Kokoomuksen Naiset ry:n kuntavaaliehdokkaina ovat:

  • Maritta Hyvärinen, geriatri, ylilääkäri, kaupunginvaltuuston varajäsen
  • Rhoda Korpijärvi, sairaanhoitaja  YAMK
  • Seija Muurinen, terveystieteiden tohtori, dosentti, kaupunginvaltuutettu
  • Pia Pakarinen, juristi, apulaispormestari
  • Sanna-Maria Pakkanen, FM, aineopettaja, kaupunginvaltuutoston varajäsen
  • Sari Sarkomaa, terveydenhuollon maisteri,  kansanedustaja
  • Aira Suvio-Samulin, yrittäjä, taiteilija.

Tutustu Helsingin Kokoomuksen Naiset ry:n kuntavaaliehdokkaisiin

Maritta Hyvärinen, ehdokasnumero 277

Maritta Hyvärinen on tehnyt monipuolisen uran terveyden- ja sairaanhoidon johtamis- ja kehittämistehtävissä pääkaupunkiseudulla. Maritta on geriatrin erikoislääkäri ja ylilääkäri. Hän on kaupunginvaltuutuston varajäsen sekä jäsenä sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja HYKS-lautakunnassa. Konalassa Maritta tunnetaan aikaansaavana asukasyhdistysaktiivina ja kaupunginosan elinvoimaisuuden edistäjänä.

Lue lisää Marittasta

 

Rhoda Korpijärvi, ehdokasnumero 293

 

Rhoda Korpijärvi asuu Kaarelassa ja Helsinkiin hän muutti kuusi vuotta sitten. Rhodan juuret ovat Keniassa, Nairobissa, josta hän lähti opiskelemaan Kokkolaan. Sairaanhoitajan YAMK-tutkinnon suorittanut Rhoda on työskennellyt aiemmin myös Saksassa.

Lue lisää Rhodasta

Seija Muurinen, ehdokasnumero 309

Tutkijana ja konsulttina työskentelevä Seija Muurinen tunnetaan monipuolisena sosiaali- ja terveysalan asiantuntijana. Hän on terveystieteiden tohtori ja gerontologian dosentti. Seija on työurallaan toiminut ikääntyneiden palvelujen kehittäjänä, tutkijana ja johtajana Helsingin kaupungilla sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Kolmannen kauden kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen vaikuttaa myös sosiaali- ja terveyslautakunnassa sekä HUS-valtuustossa.

Lue lisää Seijasta

Pia Pakarinen, ehdokasnumero 324

Pia Pakarinen on vaikuttanut Helsingin kuntapolitiikassa vuodesta 2004 alkaen varavaltuutettuna ja kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2008 lähtien.  Yrittäjätaustainen  Pia on toiminut viimeiset neljä vuotta varhaiskasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina. Edellisillä valtuustokausilla Pia on ollut mm. Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Opetuslautakunnan puheenjohtaja. Pia työskenteli vuosina 2011-2017 johtajana Helsingin Seudun Kauppakamarissa ja Helsingin Yrittäjät ry:ssä.

Lue lisää Piasta

Sanna-Maria Pakkanen, ehdokasnumero 325

Aineopettajana työskentelevä Sanna-Maria Pakkanen on kaupunginvaltuuston varajäsenenä tuonut Helsingin päätöksentekoon kouluarjen tuntemusta ja arkipäivän realismia. Haagalainen Sanna-Maria on Helsingin Kokoomuksen Naiset ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Kokoomuksen Naisten Helsingin Piirin hallituksen jäsen. Lisäksi hän on Seurasaarisäätiön puheenjohtaja, jäsenenä Uuvi:n valtuuskunnassa sekä Haagan seurakuntaneuvoston jäsen.

Lue lisää Sanna-Mariasta

Sari Sarkomaa, ehdokasnumero 346

Sari Sarkomaa on toiminut vuodesta 1999 alkaen kansanedustajana. Koulutus- ja sivistyspolitiikan vaikuttajana tunnettu Sari on jäsenenä eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa, sivistys- ja tiedejaostossa sekä kunta- ja terveysjaostossa. Sari oli  Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuosina 1997-2012.  Munkkiniemessä asuvalle vaikuttajanaiselle tärkeitä asioita ovat myös puhdas ympäristö ja Itämeri.

Lue lisää Sarista

 

Aira Suvio-Samulin, ehdokasnumero 358

Yrittäjä ja taitelija Aira Samulin tunnetaan aktiivisena mielenterveystyön edistäjänä. Airan edesmenneellä, skitsofreniaa sairastaneella Pirjo-tyttärellä oli valtava vaikutus mielenterveysasioihin paneutumisessa. Aira on ottanut elämäntehtäväkseen vanhuustyön ja erityisesti vanhuuden omaehtoisen haltuun ottamisen.

 

Lue lisää Airasta